Blog

První zpráva

26.11.2009 00:31

Dnes byl spuštěn náš nový blog. Prosím sledujte jej, budeme se snažit přinášet vždy aktuální informace. Číst zprávy tohoto blogu je možné i přes RSS kanál.

>>

Původní nákresy prodloužení trasy metra A Dejvická - Motol

26.11.2009 00:00

 

O prodloužení trasy A z Dejvic se diskutuje již velmi dlouho a hovořilo se pouze o tom, že prodloužený úsek trasy A bude veden z Dejvic pod ulicí Evropskou přes Červený Vrch, Divokou Šárku, Dědinu a Terminál Jih na konečnou Letiště Ruzyně v ulici Aviatická. Tuto variantu také podpořila občanská iniciativa "Chceme metro, ne rychlodráhu".
Avšak v lednu 2006 byl přijat zcela nový projekt předpokládající vedení trasy A na letiště velkým obloukem kolem nemocnice v Motole. Nicméně, v informacích na webových stránkách MČ Praha 6 ze 17.1.2006  https://www.praha6.cz/aktuality/aktualita.php?ID=774 není ani zmínka, že by trasa měla vést pod obytnými výškovými domy na Červeném Vrchu, pouze cituje Informační materiál pro Radu hl.m.Prahy  https://www.praha6.cz/system/file.php?File=f74_774.pdf&crc=2ed3d1bc4e256783b198ea5fb63f86a5, kde je v popisu trasy uvedeno, že "ze stávající stanice trasy A Dejvická je prodloužení trasy navrženo pod ulicí Evropskou, jako pod jediným technicky přijatelným koridorem na Červený Vrch. Dále trasa metra pokračuje do prostoru Veleslavína...", t.j. nikoliv pod obytnou zástavbou! 

 Důvody přijaté změny projektu a vývoj variantního řešení jsou zajímavě shrnuty na: 

https://subrt.blog.idnes.cz/c/91780/Metro-na-letiste-ze-ktereho-zustava-rozum-stat.html

https://subrt.blog.idnes.cz/c/5823/Smutne-konce-pohadky-o-doprave-v-Praze-6.html

 

Z dostupných plánků s mizerným rozlišením a z proklamovaných prohlášení bylo patrné, že trasa metra má vést přímo pod ulicí Evropská a stáčet se až ve Veleslavíně na Bílou Horu (t.j. pouze odbočuje z původní přímé trasy na Dědinu, žádné vychýlení pod obytné domy není zřejmé).

>>

Štítky

Nebyly nalezeny žádné štítky.

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.